Bij een goede keeper lijkt het alsof het keepen hartstikke makkelijk is!

 

Danny als keeperstrainer bij FC Utrecht
Een goede keeper laat moeilijke ballen makkelijk lijken! Om een goede keeper te kunnen zijn moet je dan ook tal van vaardigheden bezitten, zoals bijvoorbeeld, een goed overzicht hebben, het spel kunnen lezen, een goede trap met allebei je benen kunnen geven. Een bal goed en gericht uit je handen kunnen trappen als ook een sidekick en een dropkick kunnen geven als dat nodig is. Ook is de balbehandeling zoals, het goed kunnen aannemen van de bal met je voeten, borst en zelfs ook met je hoofd een bal kunnen wegwerken, een vereiste.
In gesprek met Louis van Gaal
Bij elke voorzet moet je goed kunnen timen en ook goed kunnen inschatten waar je de bal het beste kunt onderscheppen. Het staan op de juiste plaats is dan ook van groot belang net als erg goed voetenwerk om op tijd op de juiste plaats te kunnen staan. Wanneer je dan jouw verdediging geweldig aan het coachen bent en er toch nog een aanvaller een gericht schot op jouw doel afvuurt dan moet je bliksemsnel kunnen reageren en ook moet je super lenig en met een krachtige afzet de bal uit de hoek kunnen duiken. Verder kom je als keeper ook best vaak in een één tegen eén duel terecht en wordt je geduld en je lichaamsbalans op de proef gesteld. Zo zijn er nog tal van andere vaardigheden die je als keeper moet bezitten om je taak goed te kunnen uitvoeren. Uitwerpen, goed kunnen vangen en klemmen van de bal door middel van verschillende technieken, de juiste speler inspelen, op tijd stilstaan met de juiste spieren op de juiste manier aangespannen, een super snelle korte sprint kunnen inzetten, enz. enz. En boven alles moet je beschikken over sterke mentale eigenschappen zodat je altijd geconcentreerd en moedig je taken kunt uitvoeren. Kortom, een keeper is een topatleet die er mede verantwoordelijk voor is dat het maximale rendement uit een wedstrijd gehaald kan worden.

Wij willen jouw graag helpen en gaan onze jarenlange ervaring op het hoogste prof- en amateur niveau inzetten om al deze vaardigheden samen met jou verder te ontwikkelen en te verbeteren.

Wanneer je ervoor kiest om onze keepersopleiding te gaan volgen dan zijn wij er zeker van dat je gegarandeerd een nog betere keeper zult worden en met een zak vol zelfvertrouwen jouw keeperstoekomst tegemoet zult gaan.

 

Aanmelden

Please publish modules in offcanvas position.

Deze website maakt gebruik van cookies om de benodigde functionaliteit van de website te bieden en om uw ervaring te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met onze privacybeleid.
Ok