• De Leukste Keepersschool Van Nederland
  • Keepersaction Keeperskampen

Leren keepen

Een goed begin is het halve werk.


Wanneer je ervoor hebt gekozen om keeper te worden dan wil je natuurlijk ook goed gaan leren hoe je dat het beste kunt doen. Een bal vangen die recht op je af komt kan bijna iedereen wel, maar het wordt al een stuk lastiger wanneer je er ook bij moet duiken of springen of dat de bal hard over de grond recht op je af komt. Het is dan handig dat je leert vangen zonder dat de bal door je handen of benen glipt. Het eerste waar je mee moet beginnen is om controle te krijgen over je lichaam. Goed voetenwerk en de vele vormen van coördinatie is een basis welke elke keeper moet hebben. Bijvoorbeeld, je ogen zien de bal die op je afkomt, je hersens denken, ik ga die bal vangen en met je handen wil  je dat dan uitvoeren. Dit vergt een nauwkeurige samenwerking tussen je ogen, je hersens en je spieren. dit noemen we de oog - hand coördinatie. Je moet dan ook nog eens op de goede plaats staan om bij de bal te kunnen komen, je benen moeten dan ook aan het werk en je hersens geven je beenspieren dan ook een opdracht. Wanneer dit allemaal perfect met elkaar samenwerkt dan kun je de bal pakken. Om dan ook de bal te kunnen vasthouden moeten er weer andere spieren aan het werk. Ook dit valt onder de coördinatie. Je ziet dus hoe belangrijk dit onderdeel van het keepen is. 

Op onze keepersschool gaan onze trainers met jou aan het werk om jou dit zo goed mogelijk te gaan aanleren. Denk er wel aan dat dit niet vanzelf gaat, je zult de bewegingen/handelingen heel veel moeten herhalen om het zonder erbij te hoeven nadenken te gaan uitvoeren. Nu denk je zeker, is dat niet saai? Niks hoor, wij hebben heel veel verschillende en hartstikke leuke oefeningen, spelletjes en hulpmiddelen om jou hiermee te gaan helpen. Elke training is weer anders en verrassend. Wanneer je voor het eerst gaat keepen lijkt de techniek erg moeilijk maar na een paar lessen begin je al wat basis dingen te begrijpen en kun je ze ook al uitvoeren. Maar één ding is ook zeker, als keeper ben je nooit uitgeleerd. Het voetbal is telkens weer anders, door het weer, door de omgeving en ook nog eens door de spelregels en het materiaal. Pas wanneer je op je 40e besluit om te stoppen dan kun je de beslissing nemen om niets meer te gaan leren.

Ga jij keeper worden en wil je graag meer leren en te weten komen over het keepersvak of over onze keepersopleiding en wat het allemaal kost? Kom dan gerust eens kijken op onze keepersschool of bel 06-15201000 en wij zullen erg graag  je vragen beantwoorden.

 

Welkom bij Keepersaction!

 

Aanmelden

Please publish modules in offcanvas position.

Deze website maakt gebruik van cookies om de benodigde functionaliteit van de website te bieden en om uw ervaring te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met onze privacybeleid.
Ok